Esko Meuronen kotiseutukummiksi

Kotiseutukummin arvonimi Esko Meuroselle
Posted on 12.8.2015 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kotiseutukummin arvonimi Esko Meuroselle
Espoolaiselle Esko Meuroselle on Valtakunnallisten kotiseutupäivien yhteydessä myönnetty Espoon kotiseutukummin arvonimi. Meuronen vastaanotti kotiseutukummin kunniakirjan sekä apostolinlusikan lauantaina 8.8. Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalajuhlassa.

EKYLin puheenjohtaja Mikko Perkko (vasemmalla) ojentaa Kotiseutukummin kunniakirjan Esko Meuroselle (oikealla) Kotiseutupäivien gaalajuhlassa.
Esko Meuronen on toiminut pitkään aktiivisesti espoolaisen kotiseudun puolesta. Omalla asuinalueellaan Rastaalassa Meuronen on ollut aktiivisena jäsenenä Rastaalan Omakotiyhdistyksen hallituksessa vuodesta 1990 saakka, suurimman osan aikaa yhdistyksen puheenjohtajana. Meuronen toimii EOK:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä EKYLin hallituksen aktiivisena varajäsenenä. Hän oli mukana Leppävaaran alueneuvottelukunnassa ja on tällä hetkellä asukasfoorumien Suur-Leppävaaran valmisteluryhmän jäsen.
Yhdistystoiminnan lisäksi Meuronen on työskennellyt espoolaisen kotiseudun hyväksi kunnallisten luottamustehtävien kautta. Erityisesti voi mainita hänen pitkän työrupeamansa teknisessä lautakunnassa. Tällä hetkellä Meuronen on Espoon vanhusneuvoston jäsen.

Tuore kotiseutukummi kiitti arvonimestä ja lausui yleisölle muutaman sanan kotiseututyön tärkeydestä.
Kotiseutukummin arvonimi myönnetään kotiseututyössä erityisesti ansioituneelle henkilölle. Tunnustus jaettiin nyt seitsemännen kerran. Sen myöntävät Espoon kaupunginosayhdistysten Liitto EKYL, Espoon Omakotiyhdistysten keskusjärjestö EOK ja Esbo hembygdsförening yhteisellä päätöksellä, joka edustaa lähes 60 Espoossa toimivaa paikallista yhdistystä. Kotiseutukummin arvonimi on myönnetty ensimmäisen kerran vuonna 2003.